Bilim Konya E-Sınav Bilgileri

Bilim Konya Uzun Dönem Teknoloji Eğitimi (2024)

E-Sınav Kuralları

  1. Öğrencilerin E-sınav ve uygulama sınavına girmeleri zorunludur. (Uyguluma sınav tarihi e-sınav’dan sonra sms ile iletilecektir.
  2. Adayların sınavın başlama saatinden en geç 20 dakika öncesinde, Bilim Konya’da hazır bulunmaları gereklidir.
  3. Adaylar sınava gelirken, TC kimlik kartını mutlaka yanında bulundurmalıdır. Ayrıca, kalem, silgi ve su gibi temel ihtiyaçlarını da yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  4. Adaylar, sınav salonunda bulunan bilgisayarlarda, elektronik platformda katılım sağlayacaklardır.
  5. Bu sınav için cevaplama süresi 60 dakikadır. Sınav başladıktan ilk 15 dakika ve son 10 dakika sınav salonundan ayrılmaları kesinlikle yasaktır. Sınav tamamlansa dahi salondan çıkılmamalıdır.
  6. Sınavdaki tüm sorular çoktan seçmelidir ve her bir soru için dört farklı seçenek sunulmaktadır. Bu seçeneklerden yalnızca biri sorunun doğru cevabını içermektedir. Bilgisayar ekranında doğru olduğuna inanılan seçenek, cevap olarak işaretlenmelidir. Sınavda sorulara verilen cevaplar, sınav süresi bitmeden önce sorulara geri dönülerek değiştirilebilecektir.
  7. Yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecektir. Bu sebeple tüm soruların cevaplanması, adaylar için avantajlı olacaktır.
  8. Adaylar kendisine verilen optiğe cevaplarını doldurmakla ve salon sorumlusuna teslim etmekle yükümlüdürler.
  9. Adaylar, kendilerine verilen boş kağıdı soruların çözümü için kullanabilirler. Eğer masada kağıt bulunmuyorsa, görevliden talep edilmelidir.
  10. Sınav süresi sınav görevlilerinin ‘’SINAV BAŞLAMIŞTIR’’ uyarısı ile başlar, ‘’SINAVI BİTMİŞTİR’’ uyarısıyla sona erer.
  11. Sınav bitiminde aday, ‘’ GÖNDER’’ butonuna basarak sınavını sonlandırmalıdır. Sınavı sonlandırdıktan sonra sınav sorularına tekrar ulaşılamaz.
  12. Sınav esnasında bilgisayarda veya sistemde sorun oluşması durumunda bu durumu salon görevlilerine vakit kaybetmeden bildirmek gerekmektedir.
  13. Aşağıda belirtilen durumlarda sınav görevliler tarafından Salon Sınav Tutanağı düzenlenerek ilgili adayların sınavları geçersiz sayılacaktır:
  1. Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,
  2. Sınav sırasında kalem, silgi, vb. araç gereç paylaşımında bulunmak,
  3. Cevapları, kağıda veya farklı bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkarmak,
  4. Konuşmak, kopya çekmek, kopya vermek, kopya çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunmak,
  5. Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmak.

 

Bilim Konya kılavuzda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 

Bilim Konya E-Sınav Bilgileri